HONDERDELFJES | Columns van 111 woorden...Winterswijk, november 2015 - Honderdelfjes. Zo noem ik mijn 111-woorden-columns omtrent eten en drinken. In de zomer van 2014 publiceerde ik het eerste honderdelfje op mijn website. Onder de titel zout zoet bitter zuur bundelde ik ongeveer 140 columns van 111 computergetelde woorden in een boek. Ik geef dit het komende jaar cadeau aan relaties die mijn pad kruisen. Het is namelijk precies 25 jaar geleden dat ik debuteerde in de horeca/foodservicewereld.

Hieronder: één van de honderdelfjes uit zout zoet bitter zuur.

Dit zijn wij
Er zijn mensen, bekende filosofen zelfs, die zeggen dat je bent wat je eet. Laten we aannemen dat je een jaar lang moet eten om deze persoonlijkheid te boetseren. We nemen hiervoor de gemiddelde Nederlander. Als deze gemiddelde Nederlander is wat hij in 2013 at, is hij 80 kilo aardappelen, 280 glazen bier, 60 kilo brood, 195 eieren en 21 kilo varkensvlees. Hij is ook 3 rookworsten, 800 koppen koffie, 96 liter thee, 1,8 kilo drop, 26 kilo fruit en 32 frikandellen. Verder is hij 4,9 kilo chocolade. Chocolade kunnen we specificeren: de gemiddelde Nederlander is 1,4 chocoladeletter. Nee, het is echt niet zo moeilijk om de Nederlandse identiteit te duiden.

Hier lees je wat een weekblad over het boek schreef.


©uzmedia
   
About FSW in English


Ubel Zuiderveld ben ik sinds 1962. Foodservicewatcher sinds 1991. Ik volg, onderzoek en duid food & beverage buitenshuis. Via MMPP. Marktanalyses. Mediacontent. Presentaties. Producties.Marktanalyses en onderzoek | FSW verricht in opdracht onderzoek. Op basis van openbare bronnen, cijfers en interviews. Voorbeeld: onderzoek naar burgermarkt en delivery voor het FSIN.

Mediacontent en vakjournalistiek | Artikelen en analyses van FSW verschijnen in print en digitale media. Zoals Food Strategy, Misset Horeca, Hanos Courant en Frituurwereld.

Presentaties en lezingen | FSW verzorgt presentaties en lezingen. Voor FSIN, Domino's, Hanos, Febo, Reed Elsevier, Qbtec, VKGE, FFC, Mora en KHN.

Producties en concepten | Foodservice Watcher ontwikkelt gezaghebbende marktoverzichten. Zoals FSIN's Top 500 van alle Nederlandse foodverkopers en Misset Horeca's Top 100.  © 2016 Xenolabs.Europe & Ubel Zuiderveld