AUTOMATIEK | Mét voorwoord van Johan Cruijff

Foto Febo-boek Marcel de Jong, fragment

Amsterdam, oktober 2011 - Eerder deze maand gepresenteerd in Artis in Amsterdam: mijn boek Febo, een Fenomeen. Het gaat over het wel en wee van het 70-jarige Amsterdamse familiebedrijf. En passant schets ik de historie van de automatiek. Filmdiva Marilyn Monroe bezong de automatiek, kunstenaar Edward Hopper wijdde er een beroemd schilderij aan. Maar dat was in de tijd dat New York nog de wereldwijde hoofdstad van de automatiek was. Hoe raakte New York deze positie kwijt en hoe werd Amsterdam het mekka van de automatiek? Het staat beschreven in Febo, een Fenomeen. Trots ben ik dat Johan Cruijff het voorwoord van het boek verzorgde: "Blijkbaar zijn de Febo en ik bijna leeftijdgenoten. Een jong bedrijf dus!" Het boek is niet verkrijgbaar in de boekhandel.


©uzmedia
   
About FSW in English


Ubel Zuiderveld ben ik sinds 1962. Foodservicewatcher sinds 1991. Ik volg, onderzoek en duid food & beverage buitenshuis. Via MMPP. Marktanalyses. Mediacontent. Presentaties. Producties.Marktanalyses en onderzoek | FSW verricht in opdracht onderzoek. Op basis van openbare bronnen, cijfers en interviews. Voorbeeld: onderzoek naar burgermarkt en delivery voor het FSIN.

Mediacontent en vakjournalistiek | Artikelen en analyses van FSW verschijnen in print en digitale media. Zoals Food Strategy, Misset Horeca, Hanos Courant en Frituurwereld.

Presentaties en lezingen | FSW verzorgt presentaties en lezingen. Voor FSIN, Domino's, Hanos, Febo, Reed Elsevier, Qbtec, VKGE, FFC, Mora en KHN.

Producties en concepten | Foodservice Watcher ontwikkelt gezaghebbende marktoverzichten. Zoals FSIN's Top 500 van alle Nederlandse foodverkopers en Misset Horeca's Top 100.  © 2016 Xenolabs.Europe & Ubel Zuiderveld