MONDJESMAAT | Onderzoek gourmetburgermarkt

publiciteitsfoto Ter Marsch en Co

Bredevoort, juli 2016 - Het aantal burgerbars met gourmetburgers groeide in ons land de afgelopen jaren mondjesmaat. Dit blijkt uit een onderzoek van Foodservice Watcher (FSW) in opdracht van FoodService Instituut Nederland (FSIN). Het FSIN publiceerde de gegevens deze week. Ruim twee jaar geleden, toen FSW het eerste onderzoek uitvoerde, telde ons land 145 gespecialiseerde burgerbars, exclusief de vestigingen van Amerikaanse burgermerken. Vooral in de periode 2010-2014 was de toename explosief. Anno 2016 heeft ons land ongeveer 160 gourmetburgerzaken. Het onderzoek concludeert echter dat de groei van de gourmetburgermarkt wel doorzette, maar die komt vooral op het conto van de bestaande horeca en foodservice. Het totale onderzoek is alleen beschikbaar voor FSIN-leden.


©uzmedia
   
About FSW in English






Ubel Zuiderveld ben ik sinds 1962. Foodservicewatcher sinds 1991. Ik volg, onderzoek en duid food & beverage buitenshuis. Via MMPP. Marktanalyses. Mediacontent. Presentaties. Producties.



Marktanalyses en onderzoek | FSW verricht in opdracht onderzoek. Op basis van openbare bronnen, cijfers en interviews. Voorbeeld: onderzoek naar burgermarkt en delivery voor het FSIN.

Mediacontent en vakjournalistiek | Artikelen en analyses van FSW verschijnen in print en digitale media. Zoals Food Strategy, Misset Horeca, Hanos Courant en Frituurwereld.

Presentaties en lezingen | FSW verzorgt presentaties en lezingen. Voor FSIN, Domino's, Hanos, Febo, Reed Elsevier, Qbtec, VKGE, FFC, Mora en KHN.

Producties en concepten | Foodservice Watcher ontwikkelt gezaghebbende marktoverzichten. Zoals FSIN's Top 500 van alle Nederlandse foodverkopers en Misset Horeca's Top 100.



  © 2016 Xenolabs.Europe & Ubel Zuiderveld