FIER OP FRIET | Mooie dingen doen met 'n aardappel

Promofoto Markthal Rotterdam, Bram Ladage

Bredevoort, april 2016 - Vorige week gaf ik een lezing over foodtrends in het algemeen en friettrends in het bijzonder. Bij ovenfabrikant Qbtec in Woerden was dat. Daar sprak ook Rocco Ladage, neef van en directeur van Bram Ladage. Hij moet zich als frietbakker in de publieke opinie steeds maar weer verdedigen. Simpelweg zegt Rocco altijd "Wij doen wat moois met een aardappel." Rocco zei ook: "Er is niks moeilijker dan patat bakken. De aardappel is elke dag weer anders. Dus komt het aan op discipline. Je moet patat denken, leven en slapen."

Voor het beste verse-friet-resultaat moet je steeds alert zijn, aldus Rocco. "Let je even niet op, dan gaat het fout," waarschuwde hij in Woerden. Daarna deed hij andere ondernemers voor hoe je vakkundig verse friet bakt. Rocco deelt namelijk graag wat hij weet en kan. Trouwens, kortgeleden deelde Rocco nog zijn kennis via BNR Nieuwsradio. Het onderwerp was Bram's, het nieuwe gourmet-friet-concept van Ladage. Friet in de schil met toppings volgens recepten van kok Herman den Blijker.


©uzmedia
   
About FSW in English


Ubel Zuiderveld ben ik sinds 1962. Foodservicewatcher sinds 1991. Ik volg, onderzoek en duid food & beverage buitenshuis. Via MMPP. Marktanalyses. Mediacontent. Presentaties. Producties.Marktanalyses en onderzoek | FSW verricht in opdracht onderzoek. Op basis van openbare bronnen, cijfers en interviews. Voorbeeld: onderzoek naar burgermarkt en delivery voor het FSIN.

Mediacontent en vakjournalistiek | Artikelen en analyses van FSW verschijnen in print en digitale media. Zoals Food Strategy, Misset Horeca, Hanos Courant en Frituurwereld.

Presentaties en lezingen | FSW verzorgt presentaties en lezingen. Voor FSIN, Domino's, Hanos, Febo, Reed Elsevier, Qbtec, VKGE, FFC, Mora en KHN.

Producties en concepten | Foodservice Watcher ontwikkelt gezaghebbende marktoverzichten. Zoals FSIN's Top 500 van alle Nederlandse foodverkopers en Misset Horeca's Top 100.  © 2016 Xenolabs.Europe & Ubel Zuiderveld