MMPP Producties | Recent

Derde editie van ranglijst FSIN Food 500
In het verleden ontwikkelde FSW ranglijsten als de Misset Horeca Top 100 en de Snackkoerier Fastfood Ranglijst. In 2013 bedacht FSW voor het FSIN het concept de Food 500. Hierin zijn de 500 grootste foodverkopers van Nederland gerangschikt op consumentenomzet. Foodretail, foodservice en alles wat daar omheen zit. Najaar 2016 verscheen de derde editie.

FSW ontwikkelt Frituurwereld voor ProFri
Voor vakvereniging ProFri en het Nederlandse Frituurcentrum ontwikkelde FSW vakblad Frituurwereld. Ondertitel: alles wat de frituurprofessionale weten wil. De eerste editie verscheen medio september. Voorlopig verschijnt Frituurwereld eens per kwartaal. Foodservicewatcher Ubel Zuiderveld voert tevens de hoofdredactie.

Eetcolumns van 111 woorden gebundeld
In 2016 is het precies een kwart eeuw geleden dat foodservicewatcher Ubel Zuiderveld zijn eerste bijdrages leverde aan horecavakbladen. Het 25-jarig jubileum als foodservicewatcher wordt gevierd met het boek zout zoet bitter zuur, verschenen in november. De bundel bevat een selectie van zogenaamde honderdelfjes, columns over eten en drinken van 111 computergetelde woorden. Zolang de voorraad strekt doet FSW het boek cadeau aan relaties.

Lokaal kookboek De Smaak van Winterswijk
Balkenbrij, bierpap, kop-tot-kontkok Nel Schellekens, fooddiva Nadia Zerouali. Het zijn enkele onderwerpen uit het lokale kookboek De Smaak van Winterswijk dat in oktober verscheen. Ubel Zuiderveld schreef het samen met plaatsgenoot Bernhard Harfsterkamp. Hoewel De Smaak van Winterswijk tientallen recepten telt, is het veel meer dan een kookboek. Zo bevat het ook verhalen over eten en drinken als culturele fenomenen. Zelfs wordt er geschreven over de dialectnamen van voedselproducten. De Smaak van Winterswijk is alleen lokaal verkrijgbaar.

Nationaal Snack Handboek: ABC van een eetcultuur
Van 1993 tot en met 2000 was foodservicewatcher Ubel Zuiderveld hoofdredacteur van Snackkoerier, het vakblad voor frituurbedrijven. In deze periode ontwikkelde hij zich tot de chroniqueur van de vaderlandse snackcultuur. Het mag dus geen verwondering wekken dat Zuiderveld de samensteller is van het Nationaal Snack Handboek. Het is een ABC van gerechten en termen uit onze frituurfolklore. De officiŽle presentatie vond in Antwerpen en Gorinchem plaats, aan de zijde van de Vlaamse fritoloog Paul Ilegems.


©uzmedia
   
About FSW in English


Ubel Zuiderveld ben ik sinds 1962. Foodservicewatcher sinds 1991. Ik volg, onderzoek en duid food & beverage buitenshuis. Via MMPP. Marktanalyses. Mediacontent. Presentaties. Producties.Marktanalyses en onderzoek | FSW verricht in opdracht onderzoek. Op basis van openbare bronnen, cijfers en interviews. Voorbeeld: onderzoek naar burgermarkt en delivery voor het FSIN.

Mediacontent en vakjournalistiek | Artikelen en analyses van FSW verschijnen in print en digitale media. Zoals Food Strategy, Misset Horeca, Hanos Courant en Frituurwereld.

Presentaties en lezingen | FSW verzorgt presentaties en lezingen. Voor FSIN, Domino's, Hanos, Febo, Reed Elsevier, Qbtec, VKGE, FFC, Mora en KHN.

Producties en concepten | Foodservice Watcher ontwikkelt gezaghebbende marktoverzichten. Zoals FSIN's Top 500 van alle Nederlandse foodverkopers en Misset Horeca's Top 100.  © 2016 Xenolabs.Europe & Ubel Zuiderveld